Mijn favoriete nieuwe bestemmingen van 2017

Mijn favoriete nieuwe bestemmingen van 2017

Avontuurlijke Kate bevat affiliate links. Als u via deze links een aankoop doet, verdien ik een commissie zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Deel op Pinterest
Deel op e -mail

Elk jaar kijk ik graag terug op mijn favoriete nieuwe bestemmingen van het jaar. Wat waren de nieuwe plaatsen waar ik het meest van verheugde? Wat zijn de plaatsen waar ik mijn lezers aanraden om te bezoeken?

In 2012 koos ik plaatsen als IJsland, Montenegro en Zuid -Afrika.

In 2013 koos ik plaatsen als Japan, Berlijn en de Schotse Highlands.

In 2014 koos ik plaatsen zoals Sri Lanka, New Orleans en Skellig Michael, Ierland.

In 2015 koos ik plaatsen als Nicaragua, Albanië en Chicago.

In 2016 koos ik plaatsen zoals Puerto Rico, Elzas en West -Australië.

Elk jaar kies ik een mix van landen, regio’s en steden. In sommige gevallen rangschik ik ze, in sommige gevallen kies ik een favoriet, in sommige gevallen vermeld ik ze allemaal als gelijken. Het hangt ervan af hoe ik me voel over het jaar als geheel. Dit jaar denk ik dat het het beste is om één bestemming van het jaar te noemen en een tweede plaats.

Mijn 2017 ging helemaal over Europa en de Verenigde Staten, met een beetje van het Caribisch gebied. Naarmate ik ouder word en veel meer in mijn leven in New York wordt, ben ik veel meer geïnteresseerd in het maken van kortere reizen naar nauwere bestemmingen. De jongere Kate zou daar waarschijnlijk in krimpen, maar dat is de waarheid!

Ik was dit jaar ook redelijk tactisch en besteedde weinig uit de zak aan vliegtickets en het maken van werkreizen in langere reizen. Toen ik voor een conferentie een samengestelde vlucht naar Roemenië kreeg, voegde ik check -outs toe aan Moldavië en Oekraïne. Een gecombineerde reis naar Universal Orlando veranderde in een langere reis naar de sleutels en Miami. En toen het tijd was om naar Vegas te gaan, was last-minute vliegtickets prijzig, maar ik gebruikte mijn mijlen en besteedde slechts $ 11.

Houd er rekening mee dat de lijst exclusief plaatsen is waar ik voor het eerst in 2017 naartoe ging, dus plaatsen als San Juan, Boekarest en Philadelphia komen niet in aanmerking.

Mijn favoriete nieuwe bestemming van 2017: Oekraïne

Oekraïne verbaasde me in godsnaam. Ik verwachtte een heimelijk, onvriendelijk land met alle ergste stereotypen over Oost -Europa. Vuile steden, vreselijk voedsel, een uitdagende taalbarrière en zich ongewenst en geïsoleerd voelen.

In plaats daarvan vond ik een groots en mooi land vol met adembenemend verbluffende architectuur, heerlijk eten en extreem trendy mensen. En een bonus? Het was spotgoedkoop. Veruit het meest betaalbare land in Europa, en veel minder duur dan Albanië, Macedonië en Bulgarije. Ik zou 95 cent betalen voor een aanzienlijke chique latte in een chique café en 30 cent voor een gewone latte elders. Een driegangenmaaltijd met rode wijn kost zelden veel meer dan $ 10.

Als ik een favoriete stad van het jaar zou kunnen kiezen, zou het onbetwistbaar Odessa zijn. Ik wilde deze stad zo lang bekijken, omdat het lezen van Moonlight in Odessa door Janet Skeslian Charles (ja, ik raad het aan voor de 47e keer, omdat het zo goed is). Ik vond Odessa mystificerend; Tegen de tijd dat ik aankwam – vooral na Bleak Chisinau – was ik in ongeveer tien minuten verliefd.

Maar dat was niet alles. Ik vond Kiev een chique, moderne en met cultuur gevulde stad met met goud gekomen kerken en de meest stijlvolle vrouwen in het land. En mijn dagtocht naar Tsjernobyl was een van de meest ontroerende ervaringen die ik ooit heb gehad tijdens het reizen.

Ik zou absoluut graag terugkeren naar Oekraïne. Het is zeker in mijn top tien favoriete landen in Europa. Veel van alles, ik moet de stad Lviv bekijken! Dus talloze mensen lyrisch over LVIV en het brak mijn hart dat ik niet genoeg tijd had. Bekijk vervolgens zeker.

LEES VERDER:

In Odessa, romantiek en grandeur

In Kiev, een trendy en onverwachte stad

Hoe is het om vandaag Tsjernobyl te struikelen?

Runner-Up Favoriete bestemming van 2017: Essential West, Florida

Oh man, hield ik van Essential West. Gedurende mijn hele leven zijn er allerlei feestspeeltuinen geweest: Montreal toen ik 18 was, Praag toen ik 20 was, Las Vegas toen ik 23 was, Bangkok toen ik 26 was, San Juan del Sur toen ik 30 was. Maar als ik krijg In mijn jaren dertig ben ik helemaal over plaatsen als Essential West. Het is het soort plek waar je gewoon loslaat en een goede tijd hebt. Ik kan er niet aan bedenken dat ik daar op afstand gespannen ben.

Maar het is niet alleen een feestplek – het zit ook vol met prachtige gebouwen, fenomenaal eten en interessante culturele attracties. Ik was verbaasd over hoeveel ik blij had met het kleine Witte Huis, Harry Truman’s Getaway Residence. En vlak bij Essential West in Stock Island, verbleef ik in mogelijk mijn favoriete hotel van 2017 – het Perry Hotel.

Ik heb dit jaar geluk gehad met twee reizen naar Essential West – en op de tweede was ik er voor de Hemingway Lookalike -wedstrijd! Ik moet weer terug!

Key West leed wel toen orkaan Irma eerder dit jaar arriveerde, maar de schade was veel minder dan verwacht. Het eiland is hersteld en is volledig open voor het bedrijfsleven. Dus als je je afvraagt of het een goed idee is om nu Essential West Best te bekijken, ga dan. EEy heeft je toeristische dollars nodig. (Sommige andere sleutels hebben helaas niet zoveel geluk gehad en zullen lang herstellen.)

Persoonlijk kan ik niet wachten om terug te gaan. Er is zoveel meer dat ik wil doen, zoals check -out Dry Tortugas National Park (als je dat wilt doen, boek het zo snel mogelijk omdat het snel vol vult!). Meestal wil ik veel meer dan twee nachten bekijken en gewoon chillen. Ik wil dat Essential West een regelmatige traditie voor mij wordt.

LEES VERDER:

Key West, je bent mijn nieuwe favoriet

Een zinderende zomerreis naar de Florida Keys

Asheville, North Carolina

Asheville is een stad die ik al jaren wilde bekijken, en ik heb me enorm verrukt in mijn reis enorm. Ik ging in de verwachting van een liberale en kunstzinnige enclave tussen de bergen, en ik ontdekte een schat aan kunst, cultuur, winkels, ambachtelijk bier en echt prachtige keuken, inclusief mijn favoriete restaurant van 2017, Cúrate. Oh mijn god, die maaltijd was zo goed dat ik bijna huilde!

Maar wat me echt wegblies over Asheville waren de mensen. Ik beloof je dat Asheville een aantal van de warmste, vriendelijkste, vriendelijkste mensen op de planeet heeft. Het is niet faux-politeit zoals ik op andere plaatsen in het zuiden heb gezien. Het is echt.

En ik weet niet hoe dat mogelijk is – Asheville is een stad van transplantaties! Praktisch iedereen is ergens anders vandaan! Hoe hebben ze allemaal dezelfde persoonlijkheid?! Of het is een Stepford Wives-type ding of de meest fantastische mensen in Amerika kiezen er gewoon voor om daar te wonen. Ik bedoel, op de een nacht ging ik naar een bar en maakte een vriend, en onlangs ging ik uiteindelijk uit voor een drankje met mijn ober. Ik, die een hekel heeft aan praten met vreemden. Dat is hoe vriendelijk Asheville is.

Als u op zoek bent naar een reis in de VS – u kunt het in een weekend doen of zo lang als een week doorbrengen – ik raad ten zeerste aan Asheville aan uw lijst toe te voegen. Ik vind het een bijzonder toepasselijke keuze voor koppels als de ene persoon in het buitenleven is en de andere veel meer een stadspersoon is.

Lees meer: 14 redenen waarom ik geslagen ben met Asheville, North Carolina

St. Petersburg

Een andere stad die de broek van me verbaasde, was St. Petersburg, Rusland. Wat een prachtige plek! Ik had slechts 36 uur daar of zo, en ik bracht ongeveer 35 van hen door met alles om me heen. De grote gebouwen. De grachten. De kerken. De musea. Alles was veel stijlvoller in St. Petersburg.

Veel steden vergelijken zichzelf graag met Parijs, maar ik heb nooit gedacht dat ergens op afstand op Parijs was – totdat ik naar St. Petersburg ging. Het kwam overeen met Parijs in Grandeur, in mode, in kunst. Ik bedoel, kijk naar de Hermitage! Het is in wezen wat er zou gebeuren als je zei: “Hé, wat als we al deze kunst in plaats daarvan in Versailles plaatsen?”

Mijn Quickie Trip naar Rusland op de St. Peter Line Ferry was een soort teaser-reis, een kans om Visa-Free te bekijken en te kijken of ik de moeite wil nemen om een visum te krijgen en een langer bezoek te hebben. Het vonnis? Ja, ik zou graag teruggaan. Hoewel sommige van mijn Russische lezers erop hebben gewezen dat St. Petersburg heel anders is dan de rest van het land, ben ik gefascineerd genoeg om een langer bezoek te plannen. Misschien op de trans-Siberische spoorweg op een dag!

Lees meer: naar Rusland gaan zonder een visum op de St. Peter Line Ferry

Colorado

Hoe ben ik nog nooit naar Colorado geweest vóór 2017? Het lijkt erop dat iedereen gek is op deze staat. Ik bezorgde Vail voor een campagne en koos ervoor om een paar dagen langer te blijven en ook Denver en Boulder te bekijken.

Vail was de belangrijkste reden voor mijn bezoek, en ik werd in een oogwenk verliefd op de beroemde ski -stad – en hoorde al snel dat de lokale bevolking denkt dat Vail in de zomer beter is dan de winter! Of ik nu aan het wandelen was in de bergen – eenmaal met lama’s op sleeptouw – of fietsen door de stad en het bemonsteren van tarieven wat de beste restaurants ook was, ik was tevreden met de verse berglucht, de duizelingwekkende hoogte, de ambachtelijke bieren en de bonte bemanning van Coloradans die leven die leven voor het buiten zijn. Vail overtuigde me zonder twijfel dat ik veel meer een bergpersoon ben dan een strandmens!

Na Vail ging ik een paar dagen naar Denver en mijn mooie neven, Colleen en Cynthia, namen me mee op een reis van de beste plekken van de stad, waaronder de gescheurde coverboekwinkel, Hop Alley voor trendy Chinees eten en D Bar for Mind- desserts blazen. De volgende dag nam ik een korte omweg naar Boulder in de buurt en ontmoette mijn vrienden Carrie en Matt voor het beste ontbijt van mijn leven in Snooz, een stop bij een authentiek Tadzjiekse theehuis, en, veel mensen die protesteerden tegen besnijdenis.

Veel jonge professionals hebben de laatste tijd de verhuizing naar Denver gemaakt, waaronder enkele van mijn vrienden. Ik heb echt heel blij met Denver, maar voelde niet de drang om daar te verhuizing – het is essentieel voor mij om ergens walkbaar te wonen, en Denver is zeker een rijdende stad. Maar ik zie mezelf in de toekomst talloze terugkerende checks naar Colorado maken. Ik wil veel meer bergsteden zien. Ik wil wandelen. Ik wil zeker terugkeren naar Vail en mijn favoriete plekken opnieuw raken. Misschien zal ik ooit leren skiën!

Lees meer: Vail, Colorado, is misschien beter in Thij zomer!

St. Maarten

Sommige plaatsen geven je een goede sfeer het beste weg. Ik had niet veel verwacht van een bestemming die je maar een paar uur vanuit een cruiseschip uitcheckt, maar St. Maarten vulde mijn hart met geluk vanaf het moment dat ik het zag. Deze plek voelde goed.

St. Maarten is een klein eiland opgesplitst in twee landen: Nederland en Frankrijk. Ik ging alleen naar de Nederlandse kant (naar mijn buikzoving – het wilde stokbrood en Normandië -boter!). Ik vond prachtige stranden met kristalhelder water, schattige restaurants en met jacht gevulde gebieden en goed winkelen en mensen. Terwijl ik een bus van de ene kant van het eiland naar de andere nam, verlangde ik ernaar om te stoppen en te verkennen als een gek.

Oh, en er was Maho Beach – een van ‘s werelds vele extreme stranden, waar vliegtuigen ooit sprankelend dicht bij je landden, praktisch de bovenkant van je hoofd borstelen.

St. Maarten is een plek die dit jaar heel hard werd getroffen door de orkanen, en het is op dit moment niet open voor toerisme. Maho Beach werd zelfs vernietigd. Wanneer de tijd komt, moeten we St. Maarten ondersteunen bij het economische herstel.

Lees (een beetje) Meer: AK Maandelijkse samenvatting: maart 2017

Miami

Hoe is het mogelijk dat ik Miami pas in 2017 heb bekeken?! Ik heb het gevoel dat iedereen in Miami is geweest en ik vlieg altijd door Miami! In feite ging ik dit jaar alleen naar Miami (en twee keer) omdat het een gemakkelijke toevoeging was-een add-on voor het einde van een cruise en een logische stop op weg van essentieel west naar Orlando.

Ik heb die twee reizen doorgebracht in twee buurten: South Beach, de bekende high-end buurt langs het beste stedelijke strand dat ik ooit in de VS heb gezien, en Wynwood, de kunstzinnige, hipsterbuurt veel meer inland. Die twee buurten konden niet veel meer anders zijn, maar ik was gek op de kleuren van Miami, de Latijnse cultuur en het feit dat het de thuisbasis is van de meest aantrekkelijke mensen die ik ooit heb gezien. Serieus, de uitdrukking “echt heel belachelijk knap” werd gemaakt voor Miami. Het was alsof de bar op een veel hoger hotness -niveau werd vastgesteld.

Miami is nu een van mijn topkeuzes voor een weekendbestemming in de VS, en vooral een zonwedstrijd in de winterseizoen. Er is zoveel meer te verkennen in deze stad, en hoewel ik twee zeer verschillende buurten diepgaand heb meegemaakt, heb ik alleen het oppervlak bekrast.

Lees meer: Miami is leuk, dus ik zal het twee keer zeggen

Porvoo, Finland

Finland is een land dat ik ken en waar ik van hou, maar Porvoo is de nieuwe bestemming die dit jaar mijn hart heeft gevangen. Deze mooie kleine stad ligt op slechts een uur van Helsinki en is de thuisbasis van een oude stad gevuld met 18e -eeuwse houten gebouwen. Het was als een kleine versie van mijn favoriete plek in Finland, Rauma, maar veel veel meer beschikbaar voor de hoofdstad.

Dus vele mensen bekijken Porvoo voor slechts een dagtocht – en er waren tonnen cruiseschepen passagiers – maar ik waardeerde het echt om te blijven overnachten. Het gaf me de gelegenheid om de stad te fotograferen tijdens het beste licht van de dag – en dit was waarschijnlijk de meest fotogenieke plek waar ik dit jaar naartoe ben gegaan.

Op het eerste gezicht is Porvoo gewoon een door toeristen aangedreven stad vol cadeauwinkels, niet anders dan de vele dorpen aan zee in Massachusetts die ik ben opgegroeid. Maar als je onder zijn huid komt, ontdek je dingen als geschiedenis, cultuur en bosfitness. En om de nacht door te brengen in een van die bekende kleine rode huizen was een belangrijk hoogtepunt voor mij!

Lees meer: Finland in de zomer: eigenzinnig, geïsoleerd en mooi

De Hamptons

Ik denk dat Long Island een van de meest onderschatte bestemmingen in Amerika is. Ja, het is de kont van veel grappen – de accenten, de winkelcentra, het grote haar en de enorme sieraden – maar het is ook de thuisbasis van een verrassend goed eten en rode wijnscène, evenals prachtige stranden.

Vorig jaar bracht ik tijd door op de North Fork; Deze keer ging ik naar de South Fork, de thuisbasis van de Hamptons. Mijn vrienden Beth en Colleen en ik brachten een dag door in de ingehouden en leuke strandstad van Montauk, Juuuuuuust ver genoeg om een ambitieuze dagtocht vanuit New York City te zijn, en we brachten een beetje tijd door met het verkennen van steden zoals East Hampton en Bridgehampton en de omliggende wijnhuizen. We hebben verschillende bestemmingen geslagen van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *