5 winterseizoenwijnen om je te krijgen tot kille maanden

5 winterseizoenwijnen om je te krijgen tot kille maanden

Soms, wanneer de koude rillingen van het winterseizoen in je botten kruipen, is het enige dat je kan redden een glas mooie, volle wijn. Hier zijn 5 wijnen om de winter te verslaan.

Galileo begreep waar hij over sprak toen hij zei: “Wijn is zonlicht, bij elkaar gehouden door water.”

Ik veronderstel dat een van de vele beroemde astronomen en natuurkundigen van de geschiedenis verwees naar zijn begrip van – en remedie voor – seizoensafzettingsstoornis.

Eén ding waar we tijdens het winterseizoen altijd een tekort aan hebben, is tenslotte een beetje warme zonneschijn.

Dus ter ondersteuning van de wijsheid van Galileo, hebben we vijf van onze gewenste winterseizoenwarmers van flessen zonneschijn samengesteld, ideaal voor die koude donkere avonden.

5 wijnen om je met de winter te krijgen

Als we op zoek zijn naar een rode wijn voor de winter, zoeken we meestal naar een beetje hoger ABV, veel lichaam en looikant, evenals geweldige deals van donkere fruitnoten.

Nadat hij dat heeft verklaard, is er altijd ruimte voor witte rode wijn in de winter – en zelfs rosé. Soortgelijke richtlijnen zijn echter van toepassing; Veel lichaam en vol van smaak, evenals dat niet nodig is om bijzonder koud te zijn om te drinken.

1. Grant Burge Filsell Old Vine Shiraz

Gemaakt met druiven uit een paar van de oudste van de Barossa en veel gerespecteerde wijngaarden-inclusief de Filsell-wijngaard-heeft Grant Burge een shiraz geproduceerd die echt volbrachte Zuid-Australische wijn belichaamt.

Boordevol diepe rijke donkere bessen, chocolade en kruiden, deze rode wijn is precies wat je wilt op een koude avond.

Geraffineerd maar toch vol grunt, dit is de rode wijn die alles zal kiezen van Bolognese tot rundvlees en béarnaise.

Landelijk verkrijgbaar bij grote verkopers

2. Lisa McGuigan Platinum Maximus Shiraz

Lisa McGuigan doet nooit dingen bij helften, evenals haar Maximus Shiraz is het ideale voorbeeld daarvan.

Lisa’s eerste reis om een ​​shiraz te maken van Mudgee -druiven onder haar eigen label brengt ons een echte krijgerwijn.

Robuust, statig en laaiend met donker fruit en solide tannines, dit is de rode wijn die je wilt naast jou wanneer de vlammen van de pit en je bereid bent om te vechten om dat enorme char-gegrilde T-Bone te behouden .

We zijn onlangs naar Lisa’s verbazingwekkende Hunter Valley Cellar Door Vamp geweest – bekijk onze evaluatie en video -walkthrough van dit verschillende rode wijnhuis hier.

Beschikbaar bij Dan Murphy’s

3. Oakvale Cabernet Shiraz

De ideale mix van Zuid -Australian Cabernet en Hunter Valley Shiraz produceert een prachtig uitgebalanceerde rode wijn in dit Oakvale -rood.

Rijk, fluweelachtig, hartig, kruidig ​​en zoet: alle hoge kwaliteiten die je wilt in een geruststellend glas in de winter. Zowel eiken als ceder ontwikkelen stichtingen voor de donkere chocolade, bessen – zwartbessen, donkere kers, boysenberry – pepper en verwarmende menthol, en maken een weelderig lange afwerking mogelijk.

Als je geen geroosterd diner hebt als je geniet van een glas Oakvale Cab Shiraz, mis je het.

Direct beschikbaar vanuit Oakvale hier

4. Petaluma Pinot Noir

Deze traditionele Nieuw -Zeelandse traditionele wordt geproduceerd. Het grote klimaat van Central Otago brengt alle structuur en schoonheid in deze Pinot Noir naar voren.

Hints van hout van 25% van de producten die nieuwe Franse eiken zien integreren met de natuurlijke levendigheid van de wijn om complexe smaken en texturen te produceren. Donkere bessen en weters van kers komen naar een prachtig oppervlak dat wordt geleid door verse tannines.

Zowel fris als evenwichtige zuurgraad laat deze pinot zijn eigen spel spelen, maar combineren het met game, pittige Thaise of zelfs blauwe kaas en je bent klaar voor de avond.

Beschikbaar bij allereerste optiewinkels nationaal

5. Scarborough Obsessive Chardonnay

Een van de meest gerespecteerde huishoudens met rode wijn in het land, de Scarboroughs worden begrepen voor hun Hunter Valley Chardonnays.

Verwijzend naar de huishoudelijke patriarch, Ian ‘Scarbie’ Scarborough, is de obsessieve vlaggenschip Chardonnay van Scarborough en is niets minder dan buitengewoon.

Achtergelaten op zijn droesem en in nieuwe Franse eiken gedurende 15 maanden, heeft de obsessieve een heerlijk romig lichaam dat wordt opgehouden met stevige zuurgraad en elegante, afgeronde fruitsmaken.

Geweldig met alles van vis tot biefstuk – of alleen op zichzelf, dit is geen typische chardonnay.

Zorg ervoor dat je dit minstens een uur uit de koelkast laat voordat je hem opent. Flavours vestigen zich echt omdat het een beetje opwarmt.

Verkrijgbaar bij Scarborough -wijnen hier

Heeft u een gewenste rode wijn om u in de winterseizoenmaanden zaken te houden? Laten we het in de reacties hieronder begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *