Waar te ontdekken van het allerbeste Japanse eten in Sydney: Sharak Izakaya

Waar te ontdekken van het allerbeste Japanse eten in Sydney: Sharak Izakaya

hier in Australië zijn we echt verwend voor optie in termen van Japanse restaurants. We hebben sushi -bars, saki -lounges, ramenwinkels, Japanse barbecuhuizen. Het meest recente om onze straten te raken is echter de langverwachte Izakaya -rage.

Helaas bestaat deze locatie niet meer. Inspecteer hier onze andere Sydney Restaurant -evaluaties hier.

Een Izakaya lijkt een beetje op een Japanse pub. Ze zijn meestal extreem weinig – degene die we in Kyoto hebben verkend, een van de oudste steden van Japan, waren extreem klein. Sommigen hadden voldoende ruimte voor halve kavels niet meer.

Maar enorm of klein, oud of nieuw, Izakaya in Japan zijn altijd zulke geweldige locaties om te zitten, een drankje te nemen en mogelijk een hap te eten. We hebben zo veel grappige verhalen over toen we een tijdje geleden in Japan waren, van het zitten in een Izakaya die tegen de lokale bevolking sprak – wij zonder Japanse vaardigheden, de lokale bevolking zonder Engels, maar iedereen die een grote lach heeft.

Sharak Izakaya, de nieuwste reactie van Sydney op deze unieke Japanse ervaring, is het beste in het groeiende Oriental Food District van de stad van World Square.

Meestal Japans, deze locatie ziet er niet veel uit van buitenaf op straatniveau, maar binnen is TARDIS-achtig en presteert in waarheid drie verhalen.

We gingen net zoveel als de bovenste verdieping in de glazen lift (geen Wonka-opmerkingen, zeg maar dank aan jou) en namen plaats in onze persoonlijke bambo-beklede stand.

Elke tabel op elke verdieping is uitgerust met een touchscreen -menu waar u zoveel kunt kopen als u wilt, evenals het wachtpersoneel, brengt het sneller naar u toe dan u op uw aanvragen kunt tikken! U kunt ook de kosten op deze schermen aanvragen, wat een uitstekend idee is.

Het is een uitgebreid menu bij Sharak. Trouw aan de Izakaya -wortels, is veel van het eten hier tapasstijl omdat je geweldige deals krijgt om te delen.

We waren hier voor het avondeten, dus kochten we vijf of zes gerechten:

De langzaam gestoofde varkensbuik gekookt in zowel een soja als Mirin-bouillon

Perfect pull-apart zacht, dit was een smakelijk gerecht. Ik was onder de indruk dat ik dit misschien zou eten met eetstokjes. Uiteindelijk dronk ik de bouillon met een lepel die de ober zorgvuldig had geleverd.

De gefrituurde auberginestukken geserveerd met een prachtige bosbessenmiso

Fris aan de buitenkant, kleverig en zacht in het midden, dit was een uitstekend gerecht. De bosbessenmiso was verrassend hartig en werkte goed met de aubergine.

De langzaam gekookte os-tong in een tomatenpasta, Hachyo Miso en soja-bouillon

Potentieel confronterend, dit wordt geserveerd in plakjes van 3 mm en is het meest zachte vlees dat je eet. De bouillon is zowel dik als stevig, en zorgt voor een royaal geportioneerde gerecht.

De gefrituurde garnalen met Wasabi Mayo

Dit zijn als instellingsgarnalen, dus je eet de hele zaak. Je krijgt ook nogal een paar, dus dit is een gerecht met een goede waarde. Evenals ja, ook extreem lekker!

De Unagi Nigiri Eel Sushi

Juicy gemarineerde gegrilde paling stukken op bedden van sushi rijst. Als je het geluid van paling niet leuk vindt, is de echte naam unagi. Veel veel beter is het niet. Je krijgt slechts drie stukken hiervan, maar het is zo lekker, en je krijgt een groot stuk vis op elke portie.

De Hokkaido -sint -jakobsschelp evenals de vulkaan sushi

De sint -jakobsschelp wordt zowel aangebraden en geserveerd met een Japanse saus en de vulkaan sushi is veel meer een lawine van vissen, roe, saus en smaak. Hoewel deze lekker waren, zouden we ze waarschijnlijk niet opnieuw voor de prijs kopen.

Het eten hier is een beetje duur – zoals het is in veel Izakaya in Japan – maar mijn God is het goed!

De drankenlijsten staan ​​echter vol met besparingen. vooral de cocktails. Mevrouw Romance had een Umenoyado Yuzushu Citrus Benefit Drink die lekker was en slechts $ 8.

Ik ging voor een Japans ambachtelijk rijstbier (rijstbier?) En vond het absoluut leuk. Als je ooit een Echigo Koshihikari -bier op het menu overal ziet, koop het dan.

Ik heb ook het speciale voordeel van het restaurant geprobeerd ‘Mellowed Kozuru’. Het is verouderd in eiken vaten voor 10 jaar en komt uit als een extreem fijne Scotch. Het is $ 25 A (grote) maatregel, maar het is extreem erg goed.

Dit is een fantastische date night plek voor een ander anders om te eten. Ik zou eten wat we vanavond opnieuw in een hartslag hebben gekocht, en ik weet zeker dat de andere dingen op het menu ook fantastisch zijn.

Onze hete tip: vraag om op de bovenste verdieping te zitten wanneer u boekt; De cabines zijn zowel goed als privé.

Sharak Izakaya

Open: Mon-FRI: 11.30-15.00 uur Dan 17.30 uur-1.00 uur; Za: 17.30 uur – 1.00 uur; Zon: 17.30 uur – 22.00 uur

371 Pitt Street
Sydney
NSW 2000
T: 02 8084 3341
W: sharak.com.au
FB: @sharakizakaya

Wat is uw favoriete Japanse gerecht? Heeft u een geprefereerd Japans restaurant? Vertel het ons in de reacties!

Afbeeldingen door mevrouw Romance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *